x

značajan udarac

Amerika danas objavljuje nove oštre sankcije Rusiji: Ovo je bez presedana!

SAD će danas najaviti novi paket sankcija Rusiji u koordinaciji sa zemljama članicama G7 i Europskom unijom, rekao je jučer za CNN dužnosnik Bidenove administracije.

Novi paket sankcija značit će "značajne troškove za Rusiju i poslati je putem daljnje ekonomske, financijske i tehnološke izolacije", rekao je dužnosnik.

Novim sankcijama bit će zabranjene nove investicije u Rusiju te postrožene već postojeće sankcije financijskim institucijama i državnim firmama. Nove sankcije bit će usmjerene i protiv dužnosnika ruske vlade i članova njihovih obitelji.


"Odlučili smo nametnuti Rusiji troškove bez presedana"

"Ove mjere degradirat će ključne instrumente ruske državne moći te nametnuti akutnu i promptnu ekonomsku štetu Rusiji. Bit će usmjerene na rusku kleptokraciju koja financira i podržava Putinov rat", rekao je dužnosnik pa dodao: "Mjere su određene u koordinaciji s našim saveznicima i partnerima te demonstriraju našu odlučnost i jedinstvo u nametanju Rusiji troškova bez presedana zbog rata protiv Ukrajine."


"Već smo zaključili da je Rusija počinila ratne zločine u Ukrajini, a informacije iz Buče, po svemu sudeći, pokazuju nove dokaze da su ratni zločini zaista počinjeni. Kao što je predsjednik rekao, radit ćemo s cijelim svijetom kako bismo osigurali da odgovorni budu privedeni licu pravde. Jedan od alata za to su i sankcije, na kojima smo intenzivno radili s našim europskim partnerima", rekao je dužnosnik.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.