x

Trener Reala se oglasio

Ancelotti kometarisao psovke Kroosa zbog izmjene, pa rekao tužnu istinu o današnjim fudbalerima

Real Madrid je prije dvije sedmice uspio da se plasira u polufinale Lige prvaka nakon što je u dvomeču bio bolji od Chelseaja.

Kraljevski klub je uz dosta muke prošao dalje jer je Chelsea u revanšu vodio sa 3:0 na Santiago Bernabeu i uspio je nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice kada je Real slavio sa 3:1.

Plavci su do 80. minute vodili sa 3:0 i činilo se da idu u polufinale, ali je Real nakon toga uspio da se vrati i poslije produžetaka prođe dalje jer je konačan rezultat bio 3:2 za Chelsea u tom meču.

No, jedan od detalja koji je obilježio meč desio se sredinom drugog poluvremena kada je Carlo Ancelotti napravio dvostruku izmjenu i ispostavilo se da je to prevagnulo na kraju utakmicu.


Tada je iz igre izveo Tonija Kroosa koji je bio itekako nezadovoljan zbog toga, te je dobacivao i psovao Ancelottiju dok je izlazio s terena i tek se nekako reda radi pozdravio s njim.

Umjesto Kroosa ušao je Rodrygo koji je kasnije zabio gol za 1:3 koji je ostavio Real u životu. Ancelotti je komentarisao potez Kroosa i njegovo nezadovoljstvo, te je rekao tužnu istinu o današnjim fudbalerima.

"U moje vrijeme to baš nije bilo tako. Sjećam se kada je mene Capello ostavio na klupi jednom i nije mi bilo jasno zašto. Samo mi je rekao kada budeš na treningu bit će ti jasno. I bilo mi je zaista jasno u čemu je problem. Sve to sam isto htio da ponovim Toniju kada je izašao, ali je bio baš ljut", rekao je Ancelotti i dodao.


"Kada sam ja igrao fudbaleri se nisu tako ponašali. Treneri su se poštovali maksimalno i nisi smio da tako reaguješ jer je to nepoštovanje prema njemu. Današnji igrači su totalno drugačiji. Fali to poštovanje prema treneru, direktoru, pomoćniku ili bilo kome".

Real Madrid večeras igra u gostima protiv Manchester Cityja prvi polufinalni meč Lige prvaka, te se očekuje da Kroos i pored svega što se desilo bude u početnoj postavi.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.