x

BLIZU ITALIJE

Anel Ahmedhodžić potvrdio da pregovara s Napolijem i Atalantom

Štoper Malmea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić potvrdio je pregovore s Napolijem i Atalantom te poručio da je spreman za naredni korak.

Naš 22-godišnjak je proglašen najboljim defanzivcem u švedskoj ligi za 2020. godini te je osvojio prvenstvo s Malmeom.

Njegov menadžer je prije nekoliko dana razgovarao s Atalantom i Napolijem, kao i još nekim klubovima Serije A.

"Čuo sam za interes iz Italije te sastanke nekih klubova i mog menadžera. Zadovoljstvo je znati da su klubovi iz jedne od najvećih liga na svijetu zainteresovani za mene. To potvrđuje koliko sam dobro radio do sada. Rekavši to, sada sam spreman za naredni korak. Nalazim se u najvećem švedskom klubu od kojeg svi očekuju da će pobijedit pa sam navikao na pritisak i sviđa mi se. Izgleda kao da će Italija biti moje naredno odredište, ali još ništa nije potpisano, tako da će se to sve još vidjeti. Volim italijanski nogomet, i Seriju A i Azzurre koji su osvojili Evropsko prvenstvo", rekao je Ahmedhodžić na Tuttomercatoweb.


Gledanje Giorgia Chiellinija i Leonarda Bonuccija posebno je nadahnulo Ahmedhodžića.

"Što se mene tiče, odbrana je oblik umjetnosti u Italiji i to je najbolje mjesto za učenje. Njihovi štoperi su taktički razvijeni, energični, ali u isto vrijeme drže hladne glave kada čitaju situaciju. Bio sam toliko oduševljen kad sam vidio na Euru da su italijanske igrače proslavili sjajni defanzivni potezi. To je ono što volim vidjeti, mirnoću i strast zajedno", rekao je Ahmedhodžić.


Anel ima šest nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uključujući i minimalni poraz od Francuske 1:0 u martu.

Produkt je omladinske akademije Malmea, a igrao je još za Nottingham Forest i Hobro.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.