x

Anes Ličina srebrni na Evropskim igrama policajaca i vatrogasaca!

Evropske igre policajaca i vatrogasaca održane su nedavno u Španiji, a Bosnu i Hercegovinu je među 3.500 sportista iz 50 zemalja predstavljao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Anes Ličina.

Na ceremoniji svečanog otvorenja nosio je zastavu BiH, a već narednog dana osvojio je srebrnu medalju u džudou u kategoriji do 90 kilograma.

"U finalnoj borbi sam izgubio od ruskog predstavnika zbog svoje nestrpljivosti, gubitka koncentracije i želje da što prije završim borbu. Naime, izgubio sam praktično dobijenu borbu jer je moj protivnik imao dvije kazne i samo jedna opomena ga je dijelila od diskvalifikacije. U Španiju sam doputovao pod antibioticima i terapiju sam popio dan prije nego sam krenuo. U jednom trenutku je bilo upitno hoću li uopće krenuti. Ipak sam se odlučio i drago mi je što nisam odustao. Mislim da sam državu Bosnu i Hercegovinu predstavio u najboljem svjetlu i na jedan dostojanstven način. Kao dokaz koliko ostali države vrednuju i cijene rezultat na ovim igrama moram navesti sportaša s Kosova koji je u svojoj kategoriji osvojio zlatnu medalju i kojeg su već sljedećeg dana pozvali iz kabineta predsjednika da mu najave da će kad se vrati dobiti medalju za posebne zasluge i promociju države", rekao je Ličina, koji se za nastup pripremao s bh. MMA borcem Denisom Stojnićem.

Ovaj uspješni policijski službenik i sportista se na povjerenju i ukazanoj prilici zahvalio menadžmentu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, na čijem čelu je direktor Mirsad Vilić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.