x

ISPUNJENA MU ŽELJA

Anthony Davis prešao u Los Angeles Lakerse

Anthony Davis je zvanično postao košarkaš Los Angeles Lakersa, četiri i po mjeseca nakon što je zatražio trade iz New Orleans Pelicansa.

NBA sezona je završena prije nekoliko dana, a Toronto Raptorsi su postali prvaci prvi put u svojoj historiji. Ipak, Davisova budućnost je jedna od najpopularnijih tema ovog ljeta. Sada je postalo jasno da će karijeru nastaviti u Lakersima, a informacija je objavljena uoči NBA Drafta.

Dvadesetšestogodišnji Davis se tako pridružio LeBronu Jamesu i Kyleu Kuzmi. Generalni menadžer Rob Pelinka sada mora popuniti ostatak rostera nakon što je odustao od Lonza Balla, Brandona Inrama i Josha Harta zbog Anthony Davisa, kao i tri picka iz prve runde, uključujući ukupno četvrtog picka.

James ima 34 godine te je tražio da mu se pridruži jedna superzvijezda u Lakersima, a dolaskom Davisa mu je želja ispunjena. Njih dvojica će uz pomoć Kuzme pokušati osvojiti prvu NBA titulu od 2010. godine kada su to učinii Kobe Bryant i Pau Gasol.

Lakersi imaju 30 miliona eura za ovo ljeto, a glavna "meta" im je Kemba Walker iz Charlotte Hornetsa. Protekla sezona mu je bila najbolja u karijeri jer je imao prosjek od 25,6 poena, 4,4 skoka i 5,9 asistencija po utakmici.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.