x

boks

Anthony Joshua prijeti kao nikada do sada: "Pogledajte tu facu, promijenit ću mu izgled"

Svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua je 8 naprema 1 favorit u svim svjetskim kladionicama u odnosu na svog idućeg izazivača Džerela Milera (Jarell Miller), s kojim će se susresti 1. juna u "Madison Square Gardenu".

Ovih dana održana je pres-konferencija u Londonu, kao i službeno sučeljavanje prvaka i izazivača. Malo je reći da je bilo napeto.

"On priča o sedam rundi?" - izjavio je Džošua, a prenosi Sky Sports, te dodaje:

"Pogledajte tu facu! Izmijenit ću mu osobni izgled i lica i tijela."

Obojica boksera neporažena su u profesionalnim karijerama, s ogromnim brojem nokauta na svom profi kontu. Miler ima 23 pobjede i 20 nokauta, Britanac je na 22 slavlja i 21 nokautu

"Ispred sebe imam još deset godina boksa" - dodao je 29-godišnji svjetski prvak.

"To je sve što znam raditi. Ne znam kako igrati nogomet, kako igrati ragbi, košarku. Znam samo kako nokautirati ljude i prebijati ih. Svaki gram vedrine, koju i dalje posjeduje, izbit ću iz njegovog tijela."- kazao je Džošua.


Jedini protivnik koji je do sada uspio izdržati s Entonijem do kraja 12. runde jeste bivši WBO prvak Džozef Parker (Joseph). Sve ostale protivnike Britanac je nokautirao, a vjeruje da će Miler biti samo još jedan broj na tom kontu.

"Odradit ću svoj posao. Ja sam dobar bokser, ja sam bokser s teškim rukama. Pobijedio sam bolje protivnike od ovog teškaša. Bit ću hirurg koji će mu promijeniti osobni izgled. Mora se ovaj put dogoditi nokaut kako bih se što bolje predstavio u SAD. On neka priča, ja ću odraditi fizički posao ."- zaključuje prvak.


(sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.