x

Tako misli Daniele Adani

Antonio Conte ne prestaje da se žali jer mu nisu doveli Edina Džeku

Edin Džeko je tokom ljetnog prijelaznog roka bio velika želja Intera, ali je na kraju ostao u Romi produživši ugovor do 2022. godine. 

Džeko i na startu nove sezone Serije A potvrđuje klasu, već je zabio pet golova u prvenstvu, a ni zaštitna maska mu ne otežava posao, pokazao je to i u meču s Milanom.

Antonio Conte je imao namjeru da maksimalno koristi Džekine karakteristike, međutim odličnom stručnjaku nije udovoljeno pa je u tim stigao Alexis Sanchez.

Nerazzurri bilježe odlične rezultate u dosadašnjem dijelu sezone, sinoć su s 1:2 pobijedili Bresciju, ali Conte se i nakon tog meča žalio kako nema dovoljno igrača te da je nemoguće igrati sedam utakmica za 20 dana.

Rekao je da i da neke ekipe igraju nemaju tako zgusnut raspored pri čemu je aludirao na Juventus.

Analizirajući Conteovu izjavu bivši igrač Intera i stručni konsultant Sky Sporta Daniele Adani je kazao kako bivši trener Juventusa još uvijek nije prežalio što Džeko nije stigao na Giuseppe Meazzu.

"Kada Conte priča o Juventusu, ne radi to slučajno. On govori: 'Niste mi doveli Džeku, doveli ste Sancheza. To je dobro, ali Džeko odigra 40 utakmica, Sanchez je odigrao nekoliko utakmica i odmah je pod upitnikom, tačnije povrijedi se'. Sada to mora nadoknaditi".

Sanchez je stigao na posudbu bez obaveznog otkupa na kraju sezone. U prvom meču za milanski tim upisao je asistenciju i postigao gol. Povrijedio se na reprezentativnom okupljanju selekcije Čilea i nema ga do januara.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.