x

TENIS

AO: Vekić izjednačila rezultat karijere, poznati svi parovi četvrtfinala

Drugi put u karijeri Donna Vekić će igrati četvtfinale na jednom gran slam turniru. Hrvatica je pobijedila Čehinju Fruhvirtovu 6:2, 1:6, 6:3 i prošla među osam najboljih teniserki na Australian Openu.


Iskusna Vekićeva je sjajno otvorila meč. U prvih pet gemova tri puta je napravili brej protiv rivalke, istina jednom i sama izgubila servis i povela sa 4:1. Lako je ovaj dio igre riješila u svoju korist.

Sve se okrenulo u drugom setu. Čehinja, koja ima samo 17 godina, ušla je u sjajan ritam, od rezultata 1:1 osvojila pet gemova i poravnala skor u setovima.

Fruhvirtova je prva stekla brejk viška i u odlučujućem setu, povela 2:1, ali je Hrvatica odmah uzvratila istom mjerom. Odlučujući brejk Vekićeva pravi pri rezultatiu 4:3, a onda osvaja i naredni gem na svoj servis za konačan trijumf.

Rivalka Vekićevoj, trenutno 64. igračici svijeta za mjesto u polufinalu biće Bjeloruskinja Arina Sabalenka koja je u dva seta dobila olimpijsku pobjednicu Belindu Benčić 7:5, 6:2.

Magda Linette izbacila je Caroline Garciju sa 7:6 i 6:4 za skoro dva ssata tenisa. Protivnica Poljakinji, koja je 45. igračica svijeta biće Karolina Pliškova, koja je Kineskinji


Shuai Zhang prepustila svega 4četiri gema u osmini finala.




Izvor: n1info.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.