x

Apel supruga teško bolesne Ana Mari: Stanje joj se pogoršalo, a ja zbog ove krize ne radim! Nas četvero sada živimo od 2100 kuna!

‘Bili smo na dobrom putu, a onda se, zbog ove situacije, stalo s pretragama. Onkološko liječenje je nastavljeno, ali stanje joj se pogoršalo, a ja trenutačno ne radim jer je restoran gdje radim kao kuhar zatvoren zbog epidemije koronavirusa’, kaže Dino Ljutić, suprug ‘hrabre mame’ Ane Mari .

Već gotovo tri godine 40-godišnja Zagrepčanka Ane Mari Ljutić vodi tešku, nadljudsku borbu s bolešću u kojoj joj podjednako silnu podršku daju njezin suprug Dino i dvojica sinova, Marko i Matias. Njoj je tijekom druge trudnoće dijagnosticiran agresivni rak dojke koji je metastazirao po cijelom organizmu, a ponajviše na kralježnicu. Zbog edema na mozgu liječnici joj nisu davali mnogo izgleda za preživljavanje. Bilo je upitno hoće li doživjeti Božić 2017. godine.

No hrabra mama Ana Mari rodila je dječaka Matiasa carskim rezom i preživjela je usprkos crnim prognozama, ali s teškim posljedicama. Do danas je na zahtjevnim i skupim medicinskim tretmanima.

“Preživjela je pakao. Bila je u komi četiri mjeseca u bolnici, s pelenama. Višestruki epileptični napadi prerasli su u neepileptičke psihogene napadaje koji iziskuju dodatna istraživanja i liječenje u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Ona, nažalost, ni danas još ne zna čitati, pisati, kuhati, voziti automobil, prati rublje… sve što je ranije znala. Praktički je bila poput biljke i sve je morala učiti ispočetka. U velikoj mjeri je i uspjela”, kazao nam je jesenas njezin suprug Dino.

Kada smo se s njim čuli uoči prošlog Božića, Dino nam je kazao da je Ana Mari krenula na terapije za svoje psihogene napade. Tumor joj je bio zaustavljen i stavljen pod kontrolu, a i njezino psihičko stanje se poboljšalo.

S Dinom Ljutićem čuli smo se i ovih dana. Nažalost, vijesti o zdravstvenom stanju njegove supruge nisu dobre kao zimus.

“Bili smo na dobrom putu, a onda se, nažalost, zbog ove situacije s koronavirusom stalo s pretragama. Onkološko liječenje je nastavljeno, ali stanje joj se pogoršalo”, kazao nam je suprug “hrabre mame”.

Da stvar bude gora, on ne radi još od samog početka krize s koronavirusom. Dino je kuhar u jednom restoranu, a jedan od prvih zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj bio je ondje gost pa je restoran odmah zatvoren. U međuvremenu su na snagu stupile rigorozne mjere zaštite od koronavirusa, a Dino je silom prilika završio na godišnjem odmoru. Obitelj tako živi od invalidske mirovine njegove supruge u iznosu od 2100 kuna.

“Situacija je loša. Kao kuhar trenutačno nigdje ne mogu naći posao jer restorani ne rade. Trenutačno svi četvero živimo od njezine invalidske mirovine. Hranu dobijemo od roditelja pa se nekako skrpimo. A Ana Mari bi trebala nastaviti s terapijama, trebaju joj lijekovi. Ja koristim još par dana godišnjeg odmora, a što će biti poslije toga – ne znam”, rezignirano nam je rekao Dino.

Svi koji žele pomoći hrabroj mami Ana Mari i njezinoj obitelji, mogu to učiniti uplatom na račun:

IBAN: HR 6923600003118377632 u Zagrebačkoj banci (na ime Dino Ljutić)

ili

ZABAHR2X (SWIFT za uplate iz inozemstva)

opis plaćanja: donacija

poziv na broj: 00 111

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.