x

Apsurd Davis Cupa: Kanađani ispali pa pobijedili

Ne smiruju se komentari trijumfa Kanade u Davis Cupu u Malagi. Tenisači reprezentacije javorovog lista ne samo da su u nedjelju prvi put u povijesti osvojili Salataru nego su postali i prvi pobjednici koji su – već bili eliminirani. I to ne samo u tenisu, nego vjerojatno i u cijelom svjetskom sportu.

Da podsjetimo na trenutak koji sada skoro svi, pogotovo na sjeveru Amerike, žele zaboraviti. Kanada je u prvom kolu, bez svojih najboljih tenisača eliminisana od Nizozemske u Haagu. Felix Auger-Alliasime i Denis Šapovalov su bili u lošim odnosima sa Savezom, nisu željeli igrati i ekipa je bila poražena.

A onda je počeo rat u Ukrajini, branitelj titule Rusija je diskvalificirana, umjesto nje je pozvana Kanada i – osvojila Salataru.

“Zvučat ću kao loš gubitnik, ali Kanađani uopće nisu trebali igrati na finalnom turniru u Malagi” – kaže Todd Woodbridge, australska legenda u parovima, ali i Davis Cupu, za jedan tamošnji podcast. Oni su izgubili još u travnju.

Drveni, kako su zvali Woodbridgea i njegovog partnera Marka Woodforda kada su vladali svjetskom scenom, veoma je oštar u kritikama.


“Davis Cup se ne osvaja iz popravnog ispita. Ako si izgubio, odeš kući pa se vratiš dogodine. Na popisu osvajača Salatare uz ime Kanađana treba stajati fusnota. Ako usred natjecanja promijeniš pravila, onda takva titula nema značaj kao ostale. Mislim da su svi u ITF-u željeli da Australija pobijedi i tako se izbjegne sramota” – istaknuo je Woodbridge koji je u Malagi bio kao predstavnik svoje reprezentacije koja je izgubila u finalu.

Interesantno je da je on, inače dvostruki osvajač Davis Cupa, prvi reagirao još kada je odlučeno da eliminirana Kanada zamijeni diskvalificiranu Rusiju.

“Ovo je sramota” – grmio je Australac koji je od početka bio i protiv promjena u načinu natjecanja u Davis Cupu.

Reagirali su i Amerikanci, rekorderi u broju Salatara:


“Teško je reći da je Kanada pobjednik” – kazao je Andy Roddick, i sam pobjednik prije više od desetljeća.

Mardy Fish, izbornik SAD-a na finalnom turniru, nije krio ogorčenje

“Davis Cup nije egzibicija pa da se pravila mijenjaju tijekom natjecanja.”

Kanađani i ITF, kao i kompanija Cosmos koja je prije nekoliko godina postala vlasnik ovog natjecanja, šute i prave se ludi.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.