x

copa america

Argentina preživjela grupnu fazu, Messi i društvo prošli u četvrtfinale

Nogometna reprezentacija Argentine porazila je Katar u susretu 3. kola grupne faze Copa Americe rezultatom 2:0 čime su osigurali prolazak u narednu fazu ovog takmičenja.

Gaučosi su već u četvrtoj minuti stigli u vodstvo nakon velike greške odbrane Katara kada je jedan defanzivac poklonio loptu Lautaru Martinzu, a napadaču Intera nije bilo teško da je pošalje u mrežu i savlada nemoćnog golmana azijske zemlje.

Nakon toga je Argentina nastavila s napadima prema golu Katara, ali veliki broj prilika nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, da bi tačku na ovaj meč stavio Kun Aguero u 82. minuti nakon što je iskoristio asistenciju rezerviste Pauloa Dybale i pogodio za konačnih 2:0.

U drugom meču grupe B Kolumbija je s rezervnim sastavom bila bolja od Paragvaja rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Cuellar u 31. minuti.

Iz grupe B prolazak u narednu fazu osigurale su reprezentacije Kolumbije i Argentine, a prolazak je osigurao i Peru iz grupe A koji ima četiri boda i nalazi se na trećem mjestu, što je za dva boda više od Paragvaja koji je treći u grupi B s dva osvojena boda.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.