x

NAKON IZRICANJA PRESUDE

Arijana Memić poručila: Bit će pravde, Bogom vam se kunem!

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana u vezi čije je smrti danas izrečena oslobađajuća presuda u slučaju "Zijad Mutap i drugi", prokomentarisala je danas odluka Suda BiH i najavila da će njena porodica nastaviti ovu borbu.

Arijana je više navrata kazala kako je ovo nepravedna odluka suda, ali da iznad svih postoji jedan sudija i rekla da, kada dođu pred njega, "teško njima za ovoliku nepravdu".

"Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde, ovi ljudi su tu jer postoje dokazi. Ali dok je ovakvih sudija, ovako će nam svima biti. Ali, svaki put kada su nam poturili nogu mi smo bili jači, ali sada poručujemo tek će sada da vide ko smo i šta smo i koliko ima imo snage, a hvala Bogu imamo je", poručila je Arijana.


Zahvalila se, kako medijima, tako i cjelokupnoj javnosti na praćenju ovog slučaja od samog početka, i zamolila da nastave pratiti ovaj slučaj do kraja - objektivno.

"Javnost molim da ostane uz nas kao i do sada, ovo će biti duga i teška borba jer već jeste ali nema odustajanja, a i kada bismo odustajali - Dženan to ne bi htio", kaže Arijana.


Na pitanje kako komentariše to što je Sud BiH, čitajući oslobađajući presudu, medije prozvao kako nisu korektno izvještavali o ovom slučaju te da su, donekle, pokušali utjecati na tok slučaja, Arijana se pita "da li je Sud BiH korektan?".

"Oni su (Sud BiH) nekorektni, mi smo išli samo istinom ka cilju i na tome ćemo ostati do kraja. Hvala vama na svemu, bit će pravde za Dženana Bogom vam se kunem", zaključila je ona.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.