x

Bugojanci doveli novog golmana

Arman Beširević novo pojačanje RK Iskra

RK Vogošća Poljine Hills preko noći je ostao bez golmana, Armana Beširevića.

Beširević je u Vogošću došao ljetos sa epitetom jednog od najboljih golmana u bh. šampionatu, međutim nakon tek nekoliko mjeseci napustio je klub i pojačao - Iskru.

Teška povreda Alena Čabera primorala je vodstvo bugojanskog kluba da potraži novo rješenje na golmanskoj poziciji, a izbor je pao upravo na 24-godišnjeg Beširevića za čiji su igrački karton plavo-bijeli uplatili i određeni iznos Vogošći.

Kako je u ovoj sezoni prednost na golu Vogošće imao Damir Efendić, Bišćanin je na koncu prihvatio ponudu da svoju karijeru nastavi u dresu Iskre kojoj bi, imajući u vidu kvalitete s kojima raspolaže, trebao biti od velike pomoći u borbi za opstanak.

"Armanu želimo dobrodošlicu i puno uspješnih intervencija u dresu našeg kluba", stoji, između ostalog, u saopštenju Iskre.

Kroz dosadašnju karijeru Beširević je pored Vogošće nastupao još za matični Bihać, zatim Prijedor i Borac s kojim je osvojio nekoliko trofeja, uključujući i naslov prvaka BiH. Vrijedi istaknuti da je jedno vrijeme bio i član rukometne "A" reprezentacije naše zemlje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.