x

Zenica

Ars centar Zenica domaćin Dance World Cup-a!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ars centar iz Zenice biće sedmog marta domaćin trećih baletnih kvalifikacija po međunarodnoj DWC licenci.

“Drago mi je, nakon prošlogodišnje pauze, da smo ponovo domaćini i da ćemo biti uspješni organizatori takmičenja za Bosnu i Hercegovinu“, kazala je Samira Spahić-Rustempašić, predsjednica Ars centra.

Ove godine prijavilo se oko 80 takmičara iz baletnih škola iz Sarajeva, Mostara, Bihaća, Gonjeg Vakufa i Zenice. Tamičarski dio u Bosanskom narodnom pozorištu počinje u 10 sati i uz pokroviteljstvo Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića biće besplatan za posjetioce. 

 

Takmičare će ocjenjivati međunarodni žiri u sastavu Inna Mazurenko iz Ukrajine, Jennifer Sarver iz SAD-a, Belma Čečo iz BiH i Maja Golubović iz Srbije. Oni će odlučiti, podsjeća Spahić-Rustempašić, ko će se direktno iz Zenice plasirati na svjetsko takmičenje koje se od 27. juna do 4. jula održava u Rimu.

Nakon takmičarskog dijela u Zenici, biće organizovan master klas za takmičare i umjetnike baleta. Od 20 sati, na velikoj sceni BNP-a je Gala večer na kojoj će veliki broj učesnika predstaviti najbolje plesne izvedbe u Bosni i Hercegovini. Gošća večeri biće mlada Adna Kujundžić koja je upravo iz Zenice otišla na svjetsko takmičenje u Njemačku i donijela prvo zlato u kategoriji modernog baleta.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.