x

Neće ni sutra igrati

Arsenal zbog kršenja klupskih pravila žestoko kaznio Aubameyanga

Pierre-Emerick Aubameyang našao se u centru pažnje nakon što ga je Mikel Arteta prije nekoliko dana udaljio iz prvog tima.

Arsenal je igrao protiv Southamptona, a Arteta je odlučio da Gabonac neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu što je iznenadilo navijače londonskog kluba.

Arteta je nakon toga otkrio da je Aubameyang prekršio pravila londonskog kluba, a sve je kulminiralo kada se u petak nije pojavio na treningu svog tima.


"Nažalost, zbog disciplinskog prekršaja Aubameyang danas nije s nama", rekao je Arteta pred utakmicu protiv Southamptona.

Međutim, to nije jedina kazna koju je Aubameyang dobio zbog kršenja pravila. Londonski klub je odlučio da oduzme kapitensku traku Aubameyangu, a to su uradili u dogovoru s Artetom.


Također, iz Arsenala su potvrdili da je Aubameyang i dalje van prvog tima, te da neće biti u konkurenciji ni za sutrašnju utakmicu protiv West Hama.

"Očekujemo da svi igrači, a posebno naš kapiten poštuju pravila i standarde koje je postavio ovaj klub pred njih. Aubameyangu je oduzeta kapitenska traka i sutra neće biti u konkurenciji za meč protiv West Ham", poručili su iz Arsenala.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.