x

„As exkluziv“ sa najmnogobrojnijom bh. sportskom porodicom Sipović!

Novo izdanje „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bilo je posvećeno najmnogobrojnijoj bosanskohercegovačkoj sportskoj porodici Sipović. Gost u studiju je bio Zijad Sipović, majstor karatea 7. DAN, bivši reprezentativac, ing. građevine, dipl. pravnik i trener sporta, estradni umjetnik.


„Bio sam šampion i dva puta vicešampion ex Jugoslavije, šampion Internacionalnog prvenstva i vicešampion Internacionalnog prvenstva. Osvojio sam i 5. mjesto na Internacionalnom takmičenju USA, a bio sam reprezentativac ex Jugoslavije i BiH sa osvojenim medaljama“, kaže Zijad Sipović.

Nakon takmičarske, Sipović je nastavio sa trenerskom karijerom.

„Bio sam zamjenik selektora seniorske reprezentacije u borbama. Zatim selektor dječije reprezentacije BiH u dva mandata – osam godina, gdje smo osvojili oko 80 pojedinačnih i ekipnih medalja u borbama na pet Balkanskih šampionata. Inače sam na čelu Karate kluba Ippon koji egzistira punih 28 godina, a u kojem je treniralo više od 20 000 mladih sportista“.

Ekipa As exkluziva je upravo posjetila i trening Karate kluba Ippon u sarajevsko kultnom FIS-u, gdje su između ostalih bili prsutni Lajla, Arman, Rijad, Edina, Ajla, Nejra, Emin i otac trener Zijad Sipović, dok je a opravdano odsutna bila mama, također trener, Šejla Sipovic koja je bila kući sa jednomjesećnim Adianom.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.