x

la liga

Atletico "preživio" Camp Nou i primakao se tituli

Barcelona i Atletico su na Camp Nou stadionu odigrali veliki derbi u 35. kolu španske La Lige, a završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Ušli smo u završnicu sezone i ovo je bila jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu. Barcelona je imala priliku da zaustavi Atletico, no Madriđani su osvojili veliki bod.

Jorgandžije će u protekla tri kola ući sa 77 bodova, Barca ima 75, Real Madrid 74 i utakmicu manje, pošto sutra dočekuje Sevillu.


Bolje je meč otvorio Atletico, a u 20. minuti gostujući tim imao je veliku priliku. Hermoso je ubacio za Correu, izgledalo je kao da će lopta u gol, ali Lenglet je uklizao i spasio Barcelonu.

U 34. minuti Ter Stegen spašava Katalonce nakon što je Llorente dobro šutirao. Samo tri minute kasnije Ter Stegen u dva navrata brani i spašava svoj tim. Prvo Carrascov udarac, zatim i Luisa Suareza. Do kraja prvog dijela vidjeli smo i šansu za domaći sastav. Oblak je sjajno intervenisao nakon prodora Messija i udarca.

I dok je Atletico izgledao opasnije u prvom dijelu, Barcelona je u drugom djelovala malo rasterećenije i opasnije. Na početku drugog dijela Lenglet glavom puca preko gola na ubačaj Messija.


Mogli su domaći povesti u 62. minuti, kada je Alba centrirao, a Moriba pucao, no Hermoso je izblokirao. Imao je Messi jedan dobar pokušaj iz slobodnjaka, ali je Oblak intervenisao.

Do kraja utakmice ostalo je 0:0, Atletico je sretniji, no pitanje prvaka nije riješeno.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.