x

Atraktivni MPV: Ford Tourneo Courier

Ford Tourneo Courier je svestrano vozilo za svaku priliku, model koji je stilski zasnovan na SUV klasi, ali nudi mnogo više.

U osnovi, to je putnička verzija Fordovog lakog komrecijalnog vozila.

Međutim, sada u izdanju za putnike donosi dobro poznati Active dizajnerski potpis, koji ga vizuelno stavlja pored klasičnih krosovera, pa čak i SUV modela.

Druga važna stvar je da će Ford pored električnih ponuditi i klasične verzije koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorijevanjem. Električna verzija će se razlikovati po LED traci između svjetala i atraktivnijom varijantom logotipa.

Putnička kabina električnog modela je kopija one koja se može vidjeti u modelu E-Tourneo Courier sa digitalnim kokpitom i SYNC 4 multimedijalnim sistemom.

Kupcima se takođe nudi mogućnost ažuriranja UTA (over-the-air). U električnoj verziji postoji i prednji prtljažni prostor (ispod haube) kapaciteta 44 litra, a prtljažnik sada za 44 procenta veći nego u prethodniku.

Ford E-Tourneo pokretaće elektromotor snage 100 kW (136 KS), koji nudi nekoliko načina rada i mogućnost vožnje jednom nožnom komandom, poput Nissanovog sistema e-pedal.

Kapacitet baterije je nepoznat, a snaga punjenja je do 100 kW.

Za punjenje od 10 do 100 odsto kapaciteta na kućnom punjaču od 11 kW potrebno je 5,7 sati, dok je na brzom punjaču dovoljno samo 35 minuta za punjenje od 10 do 60 odsto kapaciteta.

U prevodu, 10 minuta na takvom punjaču donosi 87 km dometa.

Prema dostupnim informacijama, lista porudžbina za Tourneo Courier otvara se ovog ljeta, a prve isporuke bi trebalo da počnu do kraja godine.

Sljedeće godine uslijediće električna verzija, zajedno sa još devet Fordovih električnih modela, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.