x

Audi

Audi najavljuje nove električne RS automobile i RS SUV modele

Izvršni direktor Audi Sporta obećava nove sportske modele. U razgovoru za britanski Autocar, Sebastijan Grams je rekao da tim traži “različite vrste koncepata” koji bi zamijenili superautomobil sa centralnim motorom.

Nasljednik R8 mora da odgovara strategiji elektrifikacije Volkswagen Grupe, a isto se može reći i za TT. Audijeva matična kompanija mora da odobri zeleno svjetlo.

Grams je rekao da će u budućnosti “definitivno” biti više SUV-ova sa oznakom RS, ne ulazeći međutim u detalje, prenosi autoblog

Izvršni direktor Audi Sporta je takođe obećao dodatne električne RS automobile koji će pratiti RS E-Tron GT. Budući modeli bez motora sa unutrašnjim sagorijevanjem se konstruišu bez dodavanja prevelike težine pronalaženjem savršene ravnoteže između snage i dodatne količine baterija. Pored toga, na putu su sportski plug-in hibridni automobili i oni „neće biti ništa manje nevjerovatni od onoga što danas vozite“.

Neće svi modeli dobiti RS tretman jer njemački brend želi da izbegne ono što Sebastijan Grams naziva “RS inflacijom”.

Na pitanje da li će posvećenost kompanije Formuli 1 od 2026. sa Sauberom smanjiti budžet za istraživanje i razvoj za drumske automobile, šef Audi Sporta je rekao da to neće biti slučaj.

Do 2030. svi Audi Sport modeli će biti u određenoj meri elektrifikovani, što znači da su dani automobila koji koriste samo SUS motore odbrojani. U međuvremenu, kompanija je već isključila mogućnost proizvodnje četvorocilindričnih RS modela, za razliku od Mercedes-AMG-a sa svojom linijom “45”.

Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.