x

odlična alternativa

Audi predstavio novi A6 Allroad: Tri dizelske opcije samo za evropske kupce

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja nove generacije modela A6 Audi je predstavio i verziju koja se neće previše obazirati na lošu podlogu ispod točkova.

Za kupce koji ne preferiraju SUV-ove i crossover automobile u Audiju su (opet) pripremili specifičnu verziju Allroad koja je zasnovana na aktuelnoj generaciji modela A6, a ingolstadtsko rješenje praktičnog, prostranog i udobnog automobila koji će se odlično snalaziti na različitim podlogama evropskim kupcima ponudit će se u kombinaciji s trolitarskim turbodizelskim V6 motorom s tri nivoa snage.

Sa standardnim integralnim pogonom (quattro) i podnicom koja je u odnosu na standardni A6 odmaknuta od tla dodatnih 45 milimetara, 4,95 metara dug A6 Allroad u osnovnoj verziji (45 TDI) isporučuje 231 KS i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Iz iste trolitarske konfiguracije Audi nudi i verzije 50 TDI (286 KS i 620 Nm) i 55 TDI (349 KS i 700 Nm), a najsnažniji Allroad od 0 do 100 km/h stiže za 5,2 sekunde. Sve tri motorne opcije za prijenos snage na podlogu koriste 8-stepeni automatski mjenjač.

Osnovna cijena Audija A6 Allroad u Njemačkoj iznosi 61.500 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.