x

OSVJEŽENJE BESTSELLERA

Audi predstavio redizajnirani A4: Novo lice i hibridna tehnologija

S novim paketom osvježenja Audijevog bestsellera, pored novih detalja na karoseriji, stiže i hibridna tehnologija.

Nakon nedavno predstavljene verzije S4, koja će se kupcima u Evropi nuditi isključivo u kombinaciji s trolitarskim V6 TDI motorom, Audi je predstavio i ostale redizajnirane modele iz popularne serije A4, koji sa sobom donose decentne izmjene na karoseriji i blagu hibridnu tehnologiju.

Novosti na karoseriji uključuju redizajnirana kućišta prednjih svjetala koja prati redizajnirana maska hladnjaka i redizajniran odbojnik, a manje kozmetičke izmjene urađene su i na zadnjem dijelu karoserije. S verzijom A4 Allroad udaljenost podnice od tla povećana je za dodatnih 35 milimetara, a postojeća paleta boja proširena je novom sivom nijansom. Novosti u kabini uključuju unaprijeđen multimedijalni sistem kojim se upravlja preko 10,1-inčnog displeja.

Audi je za kupce u Evropi pripremio šest motora s rasponom snage od 150 do 347 konjskih snaga, a tri od šest spomenutih motora bit će kombinovani s blagim 12-voltnim hibridnim sistemima, što će pomoći boljoj iskoristivosti goriva.

Na vrhu ponude ostaje S4 TDI quattro potpomognut 48-voltnim hibridnim sistemom, a njegovih 347 turbodizelskih konjskih snaga dovoljno je da automobil od 0 do 100 km/h stiže za 4,8 sekundi i razvije elektronski ograničenih 250 km/h.

Početna cijena za redizajnirani Audi A4 u Njemačkoj je 35.900 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.