x

Audi

Audi predstavlja planove za budućnost. Više od 20 novih automobila prije 2026

Nadolazeće godine bit će izuzetno naporne za marku iz Ingolstadta. Marc Lichte, šef dizajna u Audiju, pokazao je planove. Čini se da nas čeka prava poplava novih modela.


Audi se sprema provesti jedan od najambicioznijih planova u svojoj istoriji. Pretpostavlja implementaciju više od 20 novih automobila prije 2026. Velika većina njih bit će električni i/ili direktni nasljednici postojećih modela.

Marc Lichte bacio je više svjetla na tu stvar u nedavnom intervjuu za “Auto Express”.

– Radimo na električnim nasljednicima modela s unutrašnjim sagorijevanjem. Očekujemo najveću promjenu proizvoda u istoriji, s lansiranjem više od 20 automobila u sljedeće 2,5 godine – objasnio je Lichte.

Među spomenutim prijedlozima bit će i razvoj proizvodnje postojećih koncepata, kao što je A6 e-tron ili nedavno prikazan Activesphere – crossover prepun tehnologija budućnosti.

Prethodno navedene odluke dio su veće strategije koja pretpostavlja potpuni odlazak Audija od automobila s unutrašnjim sagorijevanjem u Evropi prije 2033. godine. U međuvremenu cilj je pokrenuti proizvodnju električnih automobila u svim tvornicama marke prije 2029. godine.

Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.