x

Australija zabranila reklamu za novu Toyotu Yaris

Australijske vlasti zabranile su reklamu za novi Yaris u toj zemlji zbog jednog spornog detalja.

Regulatori zaduženi za reklamne spotove u Australiji smatraju da je Toyotina reklama za novi Yaris "veoma opasna" i da "podstiče ljude da voze brzo".

Naizgled bezazleni reklamni video kojim se promoviše familija Yaris modela, uključujući i novi krosover baziran na ovom automobilu, izazvao je podozrenje zbog jednog detalja - zanošenja sportskog GR Yarisa koji je naglo ubrzao pri izlasku iz garaže.

Toyota u reakciji na zabranu navodi da će "ozbiljno analizirati" razloge koje su iznijeli regulatori, ali da smatra da reklama nije u suprotnosti sa važećim australijskim regulativama kada je u pitanju bezbjednost u saobraćaju.


U prilog tome tvrde da video ni u jednom segmentu ne promoviše vožnju brzinom iznad ograničenja.

Ipak, kako kažu, preispitaće reklamu i izvršiti potrebne korekcije, prije nego što je ponovo puste u etar, prenio je B92.

Podsećamo, GR Yaris za pogon koristi 3-cilindarski 1.6-litarski turbo-benzinac koji proizvodi čak 261 KS i 360 Nm maksimlanog obrtnog momenta. Toyota se pohvalila da je pomenuti motor trenutno najsnažniji fabrički trocilindraš na svijetu.


Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 6-brzinskog manuelnog menjača i Toyotinog permanentnog 4WD pogona.

GR Yaris iz stanja mirovanja do stotke stiže za svega 5,5 sekundi, dok je maksimlana brzina elektronski ograničena na 230 km/h.

Pogledajte video i procijenite sami da li zaista ima razloga za zabranu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.