x

UPITNA IM JE SIGURNOST

Austrijski i njemački spasilački timovi u Turskoj obustavljaju potragu zbog pljački i pucnjava u razrušenim gradovima!

Austrijska vojska je obustavila operacije spašavanja u potresom razorenoj Turskoj zbog pogoršanja "sigurnosne situacije", rekao je glasnogovornik.

"Bilo je sukoba između frakcija", rekao je za AFP ne navodeći detalje. Glasnogovornik je rekao da se 82 vojnika iz Jedinice austrijskih snaga za pomoć u katastrofama nalaze u skloništu u južnoj pokrajini Hatay u baznom kampu s drugim međunarodnim organizacijama te da čekaju upute.


Njemačka je također obustavila spašavanje i rad na pružanju pomoći na mjestu smrtonosnog potresa u Turskoj zbog "sigurnosnih zabrinutosti".

Njemačka savezna agencija za tehničku pomoć (THW) prekinula je svoje operacije spašavanja zbog promjene sigurnosne situacije u regiji Hatay, objavila je organizacija u saopćenju.


"U posljednjih nekoliko sati sigurnosna situacija u regiji Hatay očito se promijenila. Sve je više izvještaja o sukobima između različitih skupina. Timovi za potragu i spašavanje ISAR-a Njemačka i THW stoga će zasad ostati u zajedničkom baznom kampu. ISAR i THW nastavit će s radom čim AFAD ocijeni da je situacija sigurna", navodi se.

..

.

.

.

.

.

Izvor: Oslobodjenje

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.