Auto-moto Street Show- Mostar

28.09.2019 13:00 Do 29.09.2019 20:00

Auto Klub Hercegovina iz Mostara na čelu sa Krešimirom Šimićem vec dugi niz godina organizira utrke ubrzanja na sada već poznatoj mostarskoj pisti između Blagaja i Kosora.

Kao stalna stanica i utemeljitelj Prvenstva BiH i kupa regije u utrkama ubrzanja na 402 metra i ove godine čast da zatvori sezonu i bude domaćin odlučujuće utrke prvenstva pripala je Auto Klubu Hercegovina.

28. i 29.09. mostarsku pistu pohodit će ne samo najbrži automobili iz Bosne i Hercegovine već i mnogi natjecatelji iz Hrvatske i Srbije, budući da se utrka boduje i za Prvenstvo Hrvatske i Šampionat Srbije. Sva nacionalna prvenstva na programu su prvog dana natjecanja, 28.09 .

U nedjelju, 29.09. pak će se voziti KUP regije (HR,SRB,BiH) gdje će se svi i domaći i strani natjecatelji boriti u zajedničkom Kup-u koji se vozi kao najjače natjecanje već četvrtu sezonu!

Pored PRO klasa koje se boduju (prednji pogon, straznji pogon, pogon na sve kotace i posebna dizel klasa) oba dana na mostarskoj pisti vozit ce se jos dva natjecanja.

Jedno je Moto Kup BiH u kojem ce se naci najbrzi motoristi na 402 metra, a drugo je vec poznato amatersko Street Race natjecanje sa sekundinim klasama gdje se vozači natječu za dnevnu novčanu nagradu.

Treba napomenuti da u nedjelju, 29.09 i ljubitelji prerađenih automobila i glasne glazber imaju svoj event, uz natjecanje i izložbu odmah pored staze.

Organizator se potrudio da posjetiteljima boravak učini što ugodnijim, pa će pored već poznatog sadržaja ovaj put prostor manifestacije krasiti i tribine za ca. 350 osoba i posebni dio za druženje sa vozačima.

Očekuje se da kao i svake godine na posljednjoj utrci sezone svi natjecatelji pokušaju izvuci maksimum iz svojih automobila prije zimske pauze, pa i to daje posebnu draz!

Bodovne tabele nakon 6 do sada odrzanih utrka pokazuju ujednačeno stanje u skoro svim klasama pa je ova finalna utrka zaista i odlučujuća za cijelu sezonu, tako da ni napetosti u sportskom smislu neće nedostajati.

Mostar ima dugu tradiciju organizacije utrka ubrzanja, a iz Auto Kluba Hercegovina poručuju da će se ovoga puta potruditi da nadmaše sve dosadašnje organizacije i postave ljestvicu još više na zadovoljstvo svih prisutnih.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.