x

„Baby Driver“ zatvorio Drive-In Sarajevo: OFF za juli i septembar najavljuje velika iznenađenja

Sarajevski Drive-In Cinema završio je projekcijom filma „Baby Driver“, a zatvaranju je, kao i prethodnih noći, prisustvovao veliki broj građana. Sve projekcije za filmove, koji su pet dana prikazivani na području sarajevskog naselja Marijin Dvor (ulični parking u ulici Kotromanića), bile su rasprodate, a program Drive-In Cinema pratilo je oko 1.300 ljubitelja sedme umjetnosti. Projekcijama za vikend prisustvovalli su i članovi Udruženja „Dajte nam šansu“, koji su iz vozila Vlade Kantona Sarajevo pratili projekcije.

S obzirom na to da je interes publike bio ogroman, iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo, koje je i organizovalo ovu atrakciju u glavnom gradu BiH, poručili su da za kraj jula i za septembar spremaju iznenađenja i nova Drive-In kina u sklopu Festivala, te neke posebne programe. Turneju kroz bh. gradove planiraju najesen. 

„Veoma smo zahvalni Evropskoj uniji u BiH, Vladi Kantona Sarajevo i Addiko banci, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Sve je proteko uz maksimalno poštivanje mjera propisanih zbog pandemije koronavirusa i bez ijednog incidenta. U realizaciju programa bili su uključeni i MUP Kantona Sarajevo, KJKP Rad, te brojni drugi. Hvala publici na pet prelijepih dana. Bez vas bi ovo bila samo ideja, a ovako je bilo mnogo više od toga“, poručio je Kenan Musić, direktor OFF-a.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.