x

DESTINACIJA KOJA OČARAVA

Bahami: Otok pješčanih plaža

Ako se još niste odlučili za odlazak, možda vas namame kilometri pješčanih plaža i nevjerojatan podvodni život koji možete proučiti ronjenjem.

Ako ste ikada razmišljali postoji li zaista mjesto koje možemo nazvati rajem na zemlji, tada se pripremite na iznenađenje, jer takvo mjesto doista postoji. Danas u svijetu ima toliko lijepih i jedinstvenih lokacija koje bismo mogli vidjeti, ali nekako su Bahami oduvijek ostali tiha patnja za većinu koji maštaju o odlasku na ove otoke.

Bahami su zapravo otočna država koja se nalazi u Atlantskom okeanu sa 700 otoka istočno od Floride i sjeverno od Kube. Taj nevjerojatni arhipelag čini površinu od oko 160.000 četvornih kilometara Atlantskog okeana. Poprilično velik komad raja.

Pogledamo li malo povijest ovog mjesta, tada možemo primjetiti kako je uvelike povezano s jednom od najpoznatijih povijesnih ličnosti. Naime, prvo tlo Novog svijeta na koje je Kristofor Kolumbo stupio bio je otok San Salvador u jugoistočnim Bahamima. Nakon što je došao u jedan posve Novi svijet, susreo se s civilizacijom poznatijom kao Taino.


Taino je bilo indijansko pleme koje je tamo živjelo i s kojim je Kolumbo razmijenio darove. Na Bahamima je tada živjelo oko 40.000 Indijanaca, međutim, svi znamo kakva je njihova sudbina bila kasnije. Nakon što je otkriven jedan novi dio, sva ta plemena su porobljena, a prvi engleski doseljenici naselili su otok 1650. godine.

Odlučite li se za dolazak, trebate znati kako je kultura Bahama zapravo mješavina europske i afričke kulture, a nastala je kao rezultat trgovine robovima iz Afrike.


Što se tiče komunikacije s domaćim stanovništvom, ne biste trebali imati problema budući da je engleski jezik službeni jezik sporazumijevanja. Sredstvo plaćanja je Bahamski dolar koji je jednak vrijednosti američkog dolara.

Ako se još niste odlučili za odlazak, možda vas namame kilometri pješčanih plaža i nevjerojatan podvodni život koji možete proučiti ronjenjem. Pored toga, možete upoznati jedinstvenu kulturu ljudi koji ovdje žive.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.