x

PROMJENE NA ALLIANZ ARENI

Bajern pravi ogromni čistku: Legenda dolazi na Salihamidžićevu poziciju

Glavni kandidat za tu poziciju Arjen Roben, bivši član minhenskog giganta

Bajern Minhen je na pragu da izgubi titulu nakon što su bili prvaci Njemačke deset puta uzastopno.

Bavarci su domaćim porazom od RB Lajpciga u predzadnjem kolu Bundeslige omogućili Borusiji Dortmund da preuzme vrh, koja u zadnjem kolu ovisi o sebi i utakmici protiv Mainca.

Neuspješna sezona

Superkup su osvojili na početku sezone, ali to je jedini trofej koji su osvojili ove godine. Neuspješnu sezonu za minhenski klub obilježili su uvjerljivo ispadanje od Mančester sitija u polufinalu Lige prvaka, neočekivani poraz Julianu Nagelsmanu (Nagelsmann) u martu i poraz od Frajburga u četvrtfinalu Kupa Njemačke.

Salihamidžića mijenja legenda

Stoga, Bajern ovog ljeta planira veliku rekonstrukciju ekipe, a nije siguran ni Hasan Salihamidžić koji obnaša funkciju sportskog direktora u bavarskom gigantu.

Prema pisanju Bilda, Uli Henes (Hoeness), počasni predsjednik, koji i dalje ima velik utjecaj na donošenje odluka u klubu, planira napraviti ogromne promjene, jer ne želi zadatak obnove ekipe povjeriti sadašnjim čelnicima Salihamidžiću i Oliveru Kanu (Kahn).

Već su počele i glasine o tome ko bi mogao naslijediti Salihamidžića. Njemački Sky Sports piše, da je glavni kandidat za tu poziciju Arjen Roben (Robben). Legendarni Nizozemac, nastupao je više od deset godina za Bajern, bio je gost na utakmici sa Bajernom, a Sky tvrdi da bismo ga uskoro mogli puno češće gledati na Allianz Areni.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.