x

posjeta četerežu

Baka Rade Manojlović: Za vrijeme korone nije imala šta da jede, maćeha joj je slala pakete za Beograd!

Rada Manojlović nikada nije krila koliko je vezana za svoje rodno selo Četereže. Kad joj poslovne obaveze to dozvole, pjevačica često provodi slobodno vrijeme u kući sagrađenoj od novca koji je zarađivala godinama.

Ekipa Kurira posjetila je ovo malo selo, koje se nalazi na sat vremena vožnje od Beograda. Tamo su odmah naišli na baka Radu, koja živi tik uz ogradu Manojlovićevih. Od nje su saznali da joj je pjevačica ni manje ni više nego - unuka.

- Rada je meni familija, unuka od strica. Njen otac Rade mi je bratanac. Jako su dobre i Rajka i njena sestra Maja, samo što Maja nigdje ne radi, pa je Rada izdržava, šta ćeš, mora, sestre su. Bila je Rada ovdje prije nekih mjesec dana, najduže je bila prošle godine sa Harisom, dok je bio karantin, i od tada on više nije dolazio. Javljao mi se stalno sa sprata.


Foto: Kurir

Dolazili su stalno na kafu, samo čujem Harija kako me zove i kaže: "Hajde, baba Rado, da jednu rakiju popijemo!" Rekla sam mu da ne mogu, jer pijem lijekove (smijeh). Voli da zapjeva ona i tu po kraju, čula sam da je bila skoro na nekoj svadbi u Porodinu, voli, šta će, to je njen kraj sve - ispričala je na početku ljubazna baka.

Iako se u medijima spekulisalo da Radin otac Rade nije prihvatio Harisa i da mu se ne dopada ćerkin izbor, baka Rada tvrdi da te priče nisu istinite.


- Znam za te priče, ali nije to baš tako. Ako ga Rada voli, ne može Rade da ga mrzi. Ne miješa se on u njene izbore, dobra su djeca, ali eto... Rade želi da se ona uda što prije, da ima neko djetence, unuče, ali Rajka sve čeka nešto. Sad je u Bosni kod njega - dodaje rođaka Manojlovićevih.

Baka se prisjetila i najtežeg perioda iz Radinog djetinjstva, kada joj je majka preminula od teške bolesti.


- Rada je bila odličan đak. Kad im je majka umrla, to je sve poremetilo za cijeli  život, nije to lako, dok je gledala majku kako joj je umirala u bolnici. Teška bolest, mlada je umrla, namučila se - prisjetila se Rada.

Iako mu je kćerka poznata pjevačica, njen otac i maćeha se ne libe da pazarnim danima prodaju po lokalnim pijacama.


- Kakvo imanje je ona prodala? To imanje je njen otac kupio od mene, ja sam prodavala svoje imanje. Ni ar zemlje ona nije prodala, pričala je ona da je kriza i da je kupovala, a da sad mora da prodaje jer nema šta da jede, ali nije ništa od toga uradila. Rade sad obrađuje tu zemlju, sve je ostalo u familiji. S Radetom tu živi i supruga Suzana, Radina maćeha. Mnogo dobra žena, vrijedna, super se svi slažu.


- Dok je trajala korona, Rada nije imala šta da jede, maćeha joj je slala pakete za jelo u Beograd i Maji u Požarevac. Sad želi stan da kupi, neće više da iznajmljuje, rekla mi je da svaki dinar sad čuva da kupi stan. Rade i njegova žena rade po pijacama, četvrtkom u Žabarima, subotom u Aleksandrovcu, nedjeljom u Simićevu. Prodaju toalet-papir, kozmetiku, kalendare, neke njene đinđuve-minđuve, deterdžente i tako to - završila je baka Rada.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.