x

Zenica

Baletni odsjek i studio ARS Centar održao Interni čas na Velikoj sceni BNP Zenica!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Završetak sezone, školske 2018/2019. godine., za ARS Centar odvijao se kroz dva Interna nastupa.

Baletni odsjek

Baletni odsjek i studio ARS Centar je drugi Interni čas izveo na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Za neke roditelje je ovo bio prvi javni susret sa vježbama koje se izvode na štapu i sredini dvorane po starosnim grupama. Završni interni čas je pripremala nastavnica, baletni pedagog, Laura Kanas.

Ovu godinu ARS Centar je bio domaćin više baletnih pedagoga: Dragica Dimić (Novi Sad), Boris Vidaković (Sarajevo), Danijela Knezović (Njemačka), Borimira Vladimirova (Rusija). Također smo imali uspješnu saradnju i sa glumicom BNP-a Faketom Salihbegović – Avdagić kako u radionici tako i u režiji mjuzikla „Mama mila, ode Mia“ premijerno izvedena, dana 21.04.2019. godine.


U takmičarskom dijelu ARS Centar je trenutno najjači predstavnik u BiH. Dva puta smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine i to u Njemačkoj i Makedoniji. Sajra Spahić, juniorka, je osvojila 5 mjesto u Njemačkoj u kategoriji klasičnog baleta, u Hrvatskoj 1mjesto - zlato, u kategoriji klasični balet i 3.mjesto –bronza, u kategoriji moderni balet, a u Makedoniji visoko 2. mjesto u kategoriji klasični balet.

Najla Hadžić, kategorija djeca, klasični balet 1. mjesto-zlatna medalja u Hrvatskoj.

Za ARS Centar je ovo bila naporna ali uspješna sezona. Naravno pripreme i dogovori za narednu sezonu, a nadaju se još uspješnijoj, su već počele. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.