x

Zanimljiv prijedlog katalonskog kluba

Barcelona i Inter dogovaraju veliku razmjenu igrača za januar?

Barcelona i Inter su u pregovorima već neko vrijeme oko Ivana Rakitića koji u januaru želi napustiti katalonski klub.

Rakitić se ove sezone nalazi u drugom planu kod Ernesta Valverdea i većinu utakmica Barcelona počinje s klupe. Hrvatski reprezentativac je poručio čelnicima kluba da u januaru želi napustiti Camp Nou i sreću potražiti u nekom drugom timu.

Španski mediji već neko vrijeme pišu da je interes za Rakitića najviše pokazao Inter koji je spreman da angažuje iskusnog veznjaka u januaru 2019. godine.

Međutim, kako piše katalonski Sport klubovi se ne mogu dogovoriti oko cijene za Raktića i Barcelona je predložila da naprave zanimljivu razmjenu igrača.

Barcelona je spremna pustiti Rakitića u Inter, ali da u tom slučaju u suprotnom pravcu dođe Stefano Sensi. Ovaj 24-godišnji veznjak igra odlično u Interu nakon što je ljetos stigao iz Sassuola na pousudbu s opcijom da klub otkupi njegov ugovor za 25 miliona eura.

Inter bi tako morao u januaru otkupiti Sensijev ugovor kako bi ga uključili u transfer Rakitića. Međutim, teško je očekivati da će Inter pristati na takav dogovor s obzirom na ono što je Sensi pokazao u dosadašnjem dijelu sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.