x

Carlos Vela stiže na posudbu?

Barcelona pronašla neočekivano rješenje za rezervnog napadača

Meksički fudbaler Carlos Vela već nekoliko sezona igra u Sjedinjenim Američkim Državama gdje nastupa u dresu Los Angelesa.

Vela je jedan od najboljih igrača u američkom MLS-u i mnoge je iznenadio prije nekoliko godina kada je došao u Ameriku. Meksikanac je svojevremeno bio velika nada Arsenala, ali na Emiratesu niije opravdao očekivanja.

Najbolje partije pružao je u dresu Real Sociedada, a kako stvari stoje blizu je povratka u Španiju. Mediji na Pirinejima jutros su objavili da Barcelona želi dovesti Velu kao rezervu za Luis Suareza, te da je dogovor skoro postignut.

Vela bi u Barcelonu stigao na posudbu do kraja ove sezone i katalonski klub bi imao pravo da otkupi njegov ugovor na ljeto ukoliko zadovolji njihove ukuse. Barca je u velikoj potrazi za rezervnim napadačem nakon što je Munir El Haddadi napustio klub i potpisao za Sevillu.

Jasno je da Luis Suarez ne može sam igrati svaku utakmicu, a posebno jer ima problema ove sezone s povredom koljena. Vela bi se sigurno uklopio u formaciju i igru Barcelone, te bi najvjerovatnije igrao "lažnu devetku".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.