x

Argentinac u odličnoj formi

Barcelona već u januaru kreće po Lautara, a u Interu se pribojavaju samo jedne stvari

Argentinski napadač Lautaro Martinez oduševio je sve svojim igrama u Interu u dosadašnjem dijelu sezone.

Ovaj 22-godišnji napadač je jedan od najvažnijih igrača ekipe Antonija Contea, a Lautaro je na 18 mečeva u svim takmičenjima uspio postići 11 golova i upisati tri asistencije.

Argentinac je u Inter stigao na ljeto 2018. godine iz Racinga za 25 miliona eura, te je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine. Međutim, već sada se špekuliše da bi uskoro mogao napustiti Inter jer je privukao pažnju nekoliko klubova.

Već neko vrijeme najviše se špekuliše da je Lautaro na meti Barcelone koja ga vidi kao savršenu zamjenu za Luisa Suareza. Urugvajac će uskoro proslaviti svoj 33. rođendan i jasno je da u Barci razmišljaju o tome da dovedu napadača koji će biti dostojna zamjena.

Čak je i Lionel Messi preporučio čelnicima Blaugrane da krenu po Lautara i čini se da će oni to ispoštovati. Katalonski Sport objavio je jutros da Barca već u januaru želi početi "operaciju Lautaro".

Katalonci će već početkom 2020. godine poslati prvu ponudu za Argentinca, a na ljeto su čak spremni da aktiviraju otkupnu klauzulu od 111 miliona eura ukoliko se ne uspiju s Interom dogovoriti oko visine obeštećenja.

U Interu se upravo toga plaše i nude Lautaru novi ugovor do ljeta 2024. godine u kojem bi njegova otkupna klauzula sa 111 miliona bila povećana na 222 miliona eura.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.