x

PORAZ OD BERANKISA

Bašić zaustavljen u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Dubaiju

Bh. teniser Mirza Bašić (166. ATP) danas je u finalu kvalifikacija ATP turnira u Dubaiju igrao protv Litvanca Ricardasa Berankisa (110. ATP) od kojeg je poražen 0:2 u setovima.

Bio je ovo sedmi susret Bašića i Berankisa, Mirza je dosad imao dvije pobjede, a Ricardas je slavio četiri puta, danas peti put.

Meč je servisom bez izgubljenog poena otvorio Berankis, a potom je napao Bašićev servis te je imao tri break lopte, no nije ih iskoristio pa je Mirza izjednačio na 1:1. U narednom gemu je naš teniser propustio priliku za break, kao i njegov protivnik u četvrtom gemu.

Bašić pravi break u sedmom gemu za prednost 4:3 nakon što je iskoristio drugu break loptu, ali mu Litvanac uzvraća istom mjerom za novo izjednačenje. Prvi set je riješen u tie-breaku u kojem je uspješniji bio Berankis.

Na otvaranju drugo seta Bašić osvaja gem servisom bez greške, no ne uspijeva napraviti ništa na servis protivnika. U petom gemu je naš teniser imao velikih problema pri servisu, ali je uspio spasiti tri break lopte i dobiti gem za prednost 3:2.

Igrao se deveti gem kada je Berankis iskoristio priliku za break i poveo s 5:4, a potom servisom završio ovaj meč i upisao pobjedu nakon sat i 50 minuta igre. Bašić je tako zaustavljen u finalu kvalifikacija ATP turnira u Dubaiju.

U 1. kolu turnira nastupit će najbolji bh. teniser Damir Džumhur (49. ATP), kojeg očekuje meč protiv Mađara Martona Fucsovicsa (36. ATP). Ova dva tenisera su odmjerila snage tri puta u karijeri, dva puta je slavio Džumhur, dok je Fucsovics trijumfovao jednom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.