x

posljednja mu sezona

Bastian Schweinsteiger najavio kraj

Bivši njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger najavio je na kraju sezone da odlazi u zasluženu nogometnu penziju.

Tridesetpetogodišnjak je najveći dio karijere proveo u Bayernu, kratko bio i u Manchester Unitedu, a od 2017. godine je član Chicago Firea.


Nakon 20 godina karijere, Schweinsteiger je danas fanovima saopštio da na kraju sezone napušta aktivno igranje nogometa i da se okreće drugim izazovima u životu, a i porodici koju je formirao sa srbijanskom teniserkom Anom Ivanović.

"Dragi navijači, došlo je vrijeme da prekinem karijeru na kraju sezone. Hvala mojim timovima Manchesteru, Bayernu, Chicagu i naravno Njemačkoj. Naravno zahvaljujem i supruzi Ani Ivanović na velikoj podršci. Malo me čini melanholičnim činjenica da napuštam nogomet, ali radujem se novim stvarima. Ostaću lojalan nogometu. Hvala vam za sve, Vaš Bastie", napisao je Nijemac na Instagramu.

Osvajao je brojne trofeje s Bayerom - čak osam naslova Bundeslige, sedam njemačkih kupova, Ligakup, Ligu prvaka, a sa Unitedom je osvojio FA kup, dok je s Njemačkom 2014. bio prvak svijeta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.