x

Baton propušta Le Man, mijenja ga Vandorne

​Šampion Formule 1 iz 2009. godine Dženson Baton neće učestvovati na ovogodišnjem izdanju trke 24 časa Le Mana, a u SMP rejsingu zamijeniće ga bivši timski kolega Stofel Vandorne.

Belgijanac, koji je ostao bez mjesta u Meklarenu na kraju prošle sezone, a sada se takmiči u Formuli E, takođe će zamijeniti Brendona Hartlija na Šest sati Spa u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti 4. maja.

Baton je kao glavni razlog odluke da odustane od Le Mana naveo činjenicu da će njegova vjerenica biti pred porođajem u vrijeme trke koja se vozi 15. i 16. juna.

„Zaista sam uživao vozeći za SMP rejsing i srećan sam što sam stigao do podijuma, ali sam odlučio da bi trebalo da provedem više vremena kod kuće sa svojom vjerenicom tokom njene trudnoće, nego da sam dvije nedjelje u Le Manu. Odluku mi je lakšom učinilo i to što osjećam da je Tojota trenutno nepobjediva“, rekao je Baton.

Tojota je ostvarila dvostruku pobjedu prošle godine i trenutno je jedini fabrički tim koji se takmiči u najjačoj klasi, poslije povlačenja Audija i Poršea.

Baton je prošle godine debitovao u Le Manu, ali je imao razočaravajuću trku jer su se još prije nego što je on izašao na stazu pojavili problemi sa senzorom, a potom je uslijedilo odustajanje.

Pored Vandornea, za SMP rejsing će na legendarnoj trci voziti Rusi Vitalij Petrov i Mihail Alešin.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.