x

Liga šampiona, grupe B i D

Bayern i Juventus pobijedili Olympiakos i Lokomotiv

Prva dva meča današnjeg programa Lige šampiona su završena. Bayern je dobio Olympiakos sa 2:0 u okviru grupe B, dok je Juventus sa 2:1 pobijedio Lokomotiv u Moskvi u grupi D. 

Prvo počinjemo od susreta Lokomotiva i Juventusa u kojem nismo imali priliku vidjeti veliki broj šansi, ali su pala tri pogotka.

Gosti su došli do vrlo brzog vodstva i to nakon samo četiri minute jer je grešku golmana domaćih iskoristio Ramsey na asistenciju Ronalda za 0:1. Ipak, samo osam minuta kasnije Lokomotiv dolazi do poravnanja golom Miranchuka. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela pred čiji kraj je Ronaldo imao dobru šansu ali šutirao preko gola.

U nastavku meča Juve je sve karte bacio u napad. Stara dama je imala apsolutni posjed lopte, ali do šansi je teško dolazila. Vrijedi istaći jedan slobodnjak Ronalda kojeg je odbranio golman domaćih, ali osim toga nekih većih šansi ni na jednoj strani nije bilo do sudijske nadoknade. Tada je Gonzalo Higuain sjajno petom odigrao za Douglasa Costu koji je u igru ušao u drugom dijelu i pogodio u trećoj minuti nadoknade za veliko slavlje gostiju.

Juve je sada prvi sa deset bodova i osiguranom osminom finala, Atletico drugi sa sedam, a Lokomotiv treći sa tri. Bez bodova je Bayer.

Liga prvaka, grupa D:

Lokomotiv Moskva - Juventus 1:2 (Miranchuk 12' - Ramsey 5', Costa 93')

U grupi B Bayern je dočekao i porazio Olympiakos sa 2:0. Nije to išlo baš tako glatko iako se uprava riješila trenera Nike Kovača, a Bayern je do oba gola stigao skoro u samom finišu susreta.

Prvo je pogodio Lewandowski u 69. minuti susreta, da bi pobjedu potvrdio Perišić minut prije kraja.

Bayern sada ima maksimalnih 12 bodova u grupi B, Tottenham je drugi sa četiri, Zvezda treća s tri, a posljednji Olympiakos s jednim bodom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.