x

Bavarci bez milosti

Bayern isprašio Herthu za samo 16 minuta

Nakon gotovo četiri godine Bavarci su uspjeli da slave u Berlinu protiv Herthe i tako ostanu u trci za odbranu naslova prvaka Njemačke.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez većih uzbuđenja izuzmemo li pogodak Lewandowskog, koji je opravdano poništen zbog faula u 25. minuti.

Gosti su bili ti koji su imali loptu u svom posjedu, a na odmor su mogli sa prednošću da je samo malo više precizan bio Perišić minutu prije kraja prvog dijela igre.

Timu iz glavnog grada Njemačke u drugom poluvremenu nije bilo spasa. Načeo ih je Muller u 60. minuti koji je sa pet metara pogodio nakon prelijepe timske akcije.

Ono što nije uspio u 25., Lewandowski je uradio u 73. kada je bio precizan sa bijele tačke i tako se izjednačio na vrhu liste strijelaca Bundeslige sa Timom Wernerom sa po 20 pogodaka.


Thiago Alcantara je povisio na 3:0 samo tri minute kasnije i bilo je jasno da Berlincima ne gine kanonada.

Do kraja se i Ivan Perišić upisao u listu strijelaca pogotkom glavom nakon asistencije Mullera za 11. pobjedu u sezoni s kojom je aktuelni prvak sada drugi sa 36 bodova, svega četiri manje od vodećeg Leipziga, dok je Herha ostala 14. sa 19 poena na svom kontu.

Vedad Ibišević je sa klupe odgledao trijumf gostiju iz Munchena, koji su na Olimpijskom stadionu slavili prvi put nakon 23. aprila 2016. godine.

(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.