x

bundesliga

Bayern siguran protiv Schalkea, istopila se prednost Borussije

Nogometaši Bayerna pobijedili su na Allianz Areni u okviru 21. kola Bundeslige ekipu Schalkea rezultatom 3:1 i tako se iskupili za poraz od Bayera u prošlom kolu.

Žestoko je bilo od samog početka susreta i već do 27. minute postignuta su tri pogotka. Seriju je otvorio Bruma nepsretnom rekacijom i autogolom za vodstvo Bavaraca.

U 25. minuti Schalke je izveo školsku kontru i nakon sjajnog dodavanja McKennieja, Kutucu je izbio sam pred golmana i rutinski ga matirao.

Ipak, radost gostiju je trajala svega dvije minute. Rodriguez je uposlio nečuvanog Lewandowskog, koju u svom stilu završava akciju za 2:1. Ujedno je to bio i rezultat prvog poluvremena.

Bolji je Bayern bio i u nastavku meča. Kontrolisali su igru, stvarali prilike, a iz jedne takve stigli i do trećeg gola. Lewandowski je pokušao atraktivno makazicama postići gol, ali se lopta odbila do Gnabryja, koji je posprema u mrežu za konačnih 3:1.

Bayern je ostao na drugom mjestu Bundeslige s pet bodova manje u odnosu na lidera Borussiju. Schalke je na 13. poziciji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.