x

Zamjena za Manuela Neuera

Bayern zbog Ter Stegena ruši apsolutni rekord

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen (27) najvjerovatnije odlazi iz Barcelone.

Ter Stegen je na Camp Nou došao još 2014. godine iz Borussije M'Gladbach i u međuvremenu se prometnuo u jednog od najboljih golmana svijeta, a od ljeta bi ga, po svemu sudeći, mogli gledati u - domovini.

Svi pokušaji Barcelone da se produži saradnja sa Ter Stegenom su za sada bezuspješni, ponajviše iz razloga što se osjeća podcijenjenim jer drugi igrači imaju jače finansijske uvjete, a cijelu situaciju pomno prate u Bayernu.

U Bayernu su svjesni kako će se naljeto vjerovatno rastati sa Manuelom Neuerom i posljednjih sedmica uveliko tragaju za adekvatnom zamjenom, a po mnogim faktorima upravo se Ter Stegen nameće kao idealno rješenje.

Valja reći kako Ter Stegenova cijena iznosi vrtoglavnih 90 miliona eura, a u slučaju da Bayern taj iznos izdvoji, srušio bi se apsolutni rekord u konkurenciji golmana. Trenutno ga drži Kepa Arrizabalaga, koji je u augustu 2018. godine prešao iz Athletic Bilbaa u Chelsea za 80 miliona eura.

Da simpatiše Bayern otkrio je Ter Stegen nedavno kada je odgovarao na pitanja novinara i Twitter korisnika. Tako je, primjerice, kao najdražeg golmana izdvojio Olivera Kahna, a prvi dres koji je imao u životu bio je onaj Steffana Effenberga, također Bayernove legende.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.