x

Beauty mitovi i istine: Sve što ste željeli da znate o serumu za lice

Serum za lice je proizvod namijenjen naprednoj njezi lica i vrata, koji u posljednje vrijeme doživljava svu veću popularnost. Njegova tajna leži u visokom postotku aktivnih sastojaka i njegovoj izuzetno laganoj teksturi koja prodire duboko u kožu, čineći je zdravijom, sjajnijom i s manje bora.

Međutim, kad god neki proizvod ovoliko oduševi beauty zajednicu, počnu kružiti mitovi o njemu, pa je potrebno odgovoriti na svaki i riješiti zablude.

Mit #1: Serum za lice je previše jak za kožu

Serum za lice je proizvod za njegu kože, koji morate birati u odnosu na svoj tip kože i u odnosu na njene potrebe. U prodaji postoje različiti tipovi seruma za lice, među kojima ima i seruma za lice koji su namijenjeni dubinskoj hidrataciji, popunjavanju bora, antioksidaciji, ubrzanom obnavljanju kože i još mnogo drugih. Zato je važno da znate koji je vaš tip kože i koje su njene potrebe i pronaći ćete savršen serum za sebe.

Mit #2: Serum je namijenjen samo starijima od 30 godina

Ovo je česta zabluda, jer nikada nije prerano početi s njegom kože. Da bi vam koža bila zdravija i sjajnija možete početi s korištenjem seruma već u dvadesetim godinama. Dok je u tridesetim naročito preporučljivo koristiti ga, jer u ovim godinama koža počinje gubiti elastičnost, pa čak i ako se trudite biti fizički aktivniji i pravilnom ishranom održati mladoliki izgled, to nećete uspjeti bez dodatne njege.

Mit #3: Serum za lice ne hidratizuje kožu

Ovakva tvrdnja ponovno zavisi od toga kakav je vaš tip kože, za kakav ste se serum opredijelili, kao i to u kojoj sezoni ste ga odlučili isprobati. Kao što znate, ljeti je toplije, više se znojite i onda će vam serum biti sasavim dovoljan za hidratizaciju, dok će zimi pomoći da osim seruma koristite i kremu za lice u kombinaciji s njim. Prvo se nanosi serum, pa onda krema za lice.

Mit #4: Serum se može nanositi u bilo kojem periodu

Ovo nije tačno. Serum se nanosi isključivo na dobro očišćeno lice i vrat, a period koji je najbolji za to je ili samo rano ujutro i naveče, a to zavisi od potreba vaše kože.

Mit #5: Serum je opasan za osjetljivu kožu

Nikako nemojte vjerovati ovakvim izjavama, već naprotiv, ako imate osjetljivu kožu lica, počnite što prije koristiti serum za lice. Ovakav tip kože je zahtjevniji od ostalih tipova kože, brže se na njoj pojavljuju znakovi starenja i potrebno joj je više vremena za obnovu, pa je serum za lice za osjetljivu kožu zbog toga baš pravo rješenje i to serum za hidrataciju.

Mit #6: Serum za lice mora biti preskup

Kad uzmete u obzir da serum za lice prodire duboko u vašu kožu, suočavajući se sa svim njenim potencijalnim problemima, kao što su akne, promjene u pigmentaciji kože, bore i da on sadrži osim aktivnih sastojaka u sebi i antioksidanse i vitamine koji će pomoći obnavljanju ćelija kože, kao i njenog prirodnog zdravog sjaja i ljepšeg izgleda, sigurni smo da o cijeni ovog proizvoda nećete ni razmišljati.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.