x

Beauty tips: Proljeće je vrijeme za lagane tonirane podloge

April najavljuje toplije vrijeme, laganiju odjeću, a samim tim i laganiju šminku, posebno kada je riječ o podlogama koje stavljamo na lice. Zato je vrijeme da teške pudere zamijenimo laganim toniranim podlogama koje ujednačavaju ten kože i lice čini prirodno blistavim...

– Tonirana krema koja hidratizira idealna je za ljude koji ne žele puder ili ga mijenjaju, jer krema ima laganiji efekt na licu – komentirala je Nour Agha, vizažistica iz New Yorka za Woman's Health.


Ovaj tip formule u glavnoj ulozi ima hidrataciju, a onda prekrivanje te daje dojam prirodnog tena.Tonirane kreme nisu toliko teške, lako ih je tokom dana nanijeti i više puta, nema straha od predebelog sloja.


Prednost je i manja vidljivost, naročito na suhoj koži ili onoj s borama. Naime, ne ulazi toliko u pore, ne ističe linije, a opet dobro hidratizira i daje boju. Niz ovih formula sadrži i sjajne čestice koje daju blagu preplanulost, pa je praktičan i kad nismo toliko na suncu ili se štitimo. Uz to, nerijetko imaju zaštitni faktor, što tonirane kreme čini idealnom proljetnom i ljetnom formulom, koja služi kao šminka, a istovremeno njeguje lice.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.