x

Beauty tips: Savršen izgled i bez imalo šminke

Iako većina žena voli da se šminka, ipak postoje i one kojima to nije opcija. U tom slučaju fokus je na njezi i zato trebate pratiti ove beauty savjete koji će istaknuti ono najljepše na vama bez imalo šminke...

Uvijač za trepavice

Ukoliko izbjegavate korištenje maskare, probajte da istaknete oči ovim jednostavnim trikom. Uvijač za trepavice će vam garantovano otvoriti pogled.

Stilizovane obrve

Uz dobro pogođen i stilizovan oblik obrva, crte lica će vam postati još ljepše i istaknutije.

Kreme za blistav ten

Pronađite hranjivu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Za blistav ten koristite kreme sa vitaminom C, glikolnom kiselinom i retinolom. Najbitnije je da koža ima zdrav izgled bez suvišne masnoće.


Vazelin

Vazelin ima široku upotrebu, ali vama može pomoći kao zamjena za sjaj. Nanesite ga i utapkajte na usne, kapke ili jagodice. Ulje za lice također možete koristiti kao highlighter na jagodicama.

Piling je obavezan

Kako biste imali blistavu i čistu kožu, radite redovno piling, kojim ćete osloboditi lice od mrtvih ćelija i poboljšati cirkulaciju.

Maske za lice

Odaberite one maske koje čiste lice, poput onih sa glinom i aktivnim ugljem. Ove maske izvući će svu prljavštinu sa kože i ostaviti čisto i blistavo lice.


Pravilo 8-8

Redovan unos vode i pravi noćni san ključni su za dobru kožu koju možete imati i bez šminke. Pridržavajte se pravila 8 na 8. 8 čaša vode dnevno i 8 sati noćnog sna kako biste koži popravili kožu, oslobodili se podočnjaka i izgledali budno i osvježeno!

Izbijelite zube

Izbjeljivanje zuba vam može uljepšati cijelo lice i jedno je od najboljih kozmetičkih trikova! Ne želite da izgledaju vještački bijeli, birajte da boja zuba bude skladna sa tonom vaše kože lica.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.