x

nalazi se u inkubatoru u dječijoj bolnici

Bebi koja je rođena ispod ruševina stradala cijela porodica!

Cijeli svijet je prenio fotografije i vijest o bebi koja je rođena pod ruševinama u Jenderesu, na sjeveroistoku Sirije. Spasioci su uspjeli doći do trudnice koja je zatrpana ispod ruševina rodila dijete. Beba je spašena, a majka je preminula.

Djevojčica, koja je rođena pod ruševinama nalazi se u inkubatoru u dječijoj bolnici u Afrinu. Majka, otac, braća i sestre bebe umrli su prije nego što su spasioci stigli do njih.

Najmanje 2.802 osobe su poginule, a 5.035 je povrijeđeno u Siriji nakon niza snažnih zemljotresa u Turskoj koji su u ponedjeljak potresli širi region.


Foto: Anadolija

Napori potrage i spašavanja traju od 6. februara u Idlibu, Halepu, Hami, Latakiji i Tartusu, koje su najviše pogođene zemljotresima. Državna novinska agencija SANA objavila je da su u Halepu, Hami, Tartusu i Latakiji poginule 1.262 osobe, a povrijeđeno je 2.285. Mnoge zgrade su uništene ili oštećene u područjima pod kontrolom opozicije na sjeveru Sirije.


Foto: Anadolija

Prema informacijama koje je Anadolija prikupila iz nekoliko lokalnih izvora, uključujući Sirijsku mrežu za ljudska prava i bolnice, u različitim područjima na sjeveru Sirije najmanje 1.540 osoba je poginulo, a više od 2.750 je povrijeđeno.


Foto: Anadolija


Foto: Anadolija


Foto: Anadolija


Foto: Anadolija


Foto: Anadolija


Foto: Anadolija


Foto: Anadolija

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.