x

Bh. golman nezadovoljan u Bournemouthu

Begović odlazi na posudbu?! U igri španski prvoligaš

Tridesetdvogodišnji bh. golman Asmir Begović odlučan je u namjerama da napusti Bournemouth.

Kroz pripremni period Begović je veoma dobro radio i nadao se kako bi mogao vratiti 'jedinicu', ali ako je suditi prema startu sezone, njegova agonija u Bournemouthu se nastavlja.

U uvodna dva kola Begović se, naime, nije našao ni na klupi Bournemoutha i odlučniji je nego ikad da do kraja prijelaznog roka promijeni sredinu, a kako cijena njegovih papira relativno nije niska, u klubu su spremni da ga daju na posudbu.

Već nekoliko klubova šalje signale, tu se između ostalog misli i na Celtic koji traži novog golmana nakon što se Scott Bain povrijedio, a u igru se, kako saznajemo, uključio i španski prvoligaš Real Sociedad.

Za Begovića je bilo interesovanja i prethodnih sedmica. Posebno je 'zagrijana', recimo, bila Aston Villa, ali kako su finansijski apetiti čelnika Bournemoutha bili prilično visoki, na kraju su se u klubu iz Birminghama okrenuli Tomu Heatonu kojeg su dobili za tek osam miliona eura.

Begoviću je prioritet da u narednim danima pronađe adekvatnu sredinu u kojoj će dobiti priliku da brani i pokaže zbog čega je do prije nekoliko godina svrstavan među najbolje golmane u Premijer ligi, ali i da vrati reprezentativni status.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.