x

lekcija estradi

Bekuta održala lekciju svima koji kukaju zbog korone: Ostaćemo bez para, ali makar ćemo biti živi!

Folk pjevačica Ana Bekuta podijelila je s pratiocima šta joj se mota po glavi nakon svih mjeseci otkako nam je korona promijenila živote. Iako poput svih kolega, ni ona ne radi, na početku je istakla kako se, za razliku od pojedinih, ne žali da će ostati bez para, te naglasila da nijedan nastup ni karijera nisu vrijedni ijednog ljudskog života.

- Rastužuje me kada se moje pređašnje poruke u dijelu javnosti tumače kao kukanje zato što ne radim. Ne, ne kukam i ne, ne radim. Ko sam ja da kukam, živa i zdrava, pored hiljada oboljelih koji se ovih dana bore za život? Ko sam ja da se žalim pored naših ljekara koji svaki dan neumorno rade sate i sate prekovremenih i za bijedne plate reskiraju zdravlje i život.


- Iza mene je 35 godina karijere i čitav jedan život. Bilo je i dobrih i loših dana. Srećna sam što sam zaradila za život, radeći ono što najviše volim - pjevajući. Zato je strašno gledati i slušati kolege iz zemlje i regiona koji navijaju da se ponovo otvore klubovi da bi mogli ponovo da pjevamo. Da li ste normalni? Nijedan ljudski život nije vrijedan nečijeg nastupa, a ni nečije karijere. Nijedan ljudski život - napisala je ona na Instagramu, a onda je dodala:


- Sva zla su prošla, proći će i ovo. Da, vjerovatno ćemo ostati bez para. Vjerovatno će nam stvari koje su bile svakodnevica postati luksuz. Možda ćemo svi da osjetimo kako je to razvlačiti malu sumu novca od prvog do prvog. Možda ćemo tada shvatiti kako živi prosječan ljekar u Srbiji. Čuvajte se. Važno je da preživimo. Ponovo će biti radosti i života. Prošlo je sve, proći će i ovo. Pjevaćemo ponovo.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.