x

Bez iznenađenja u grupi I

Belgija 'šesticom' do 10/10, i Rusi ovjerili plasman na Euro

Grupa I nije ponudila nikakvih iznenađenja u večerašnjim utakmicama, ujedno i posljednjim u ovim kvalifikacijama za Euro 2020. Sve tri favorizovane selekcije, Belgija, Škotska i Rusija, upisale su nove bodove.

Posljednje kolo za Belgijance je donijelo duel protiv Kipra. I uoči utakmice se znalo da je pitanje samo s koliko će pogodaka domaći slaviti na King Baudouin stadionu, a na kraju je završilo sa šest golova u mreži gostiju (6:1).

Iako je Kipar bio taj koji je prvi poveo, u 14. minuti, do odlaska na odmor Martinezov tim je postigao tri pogotka i praktički riješio pitanje pobjednika u Briselu. Najrpije je u 16. minuti stvari na početak vratio Benteke, nakon čega je De Bruyne s dva, te Carrasco s jednim pogotkom povisio na 4:1.

Skoro odmah na otvaranju drugog poluvremena Belgija dolazi i do petog pogotka, ovoga puta zahvaljujući autogolu Christoforoua, da bi u 68. minuti konačnih 6:1 postavio Benteke.

Golijada je viđena i u meču između San Marina i Rusije koji je okončan rezultatom 5:0 u korist gostiju. Rusi su na poluvrijeme otišlo pri vodstvu od 2:0 zahvaljujući golovima koje su postigli Kuzyayev i Petrov, a ofanzivnom igrom u nastavku došli su do još tri pogotka. U strijelce su se upisali Miranchuk, Ionov i Komlichenko.

U preostalom duelu Škotska je kao domaćin savladala Kazahstan rezultatom 3:1. Dva gola za Škote dao je McGinn te jedan Naismith, dok je za Kazahstan strijelac bio Zynutdinov.

U grupi I stanje je još ranije bilo jasno glede putnika na Evropsko prvenstvo. Prvoplasirana je ubjedljivo Belgija s učinkom od 10/10 i 30 osvojenih bodova, dok je kao druga završila Rusija sa šest manje. Slijede ih Škotska, Kipar, Kazahstan i San Marino.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.