x

Bend Floridus je pobjednik programa Jäger Music Night!

Sinoć, u petak, 29. novembra  je u prepunom Cinemas Clubu u Sarajevu održano spektakularno finale programa Jäger Music Night 2013. Bendovi koji su se u proteklih nekoliko mjeseci borili za poziciju u finalu, Funhouse, Jah Balebaroshi i Floridus, odmjerili su snage i borili se za naklonost publike, a zahvaljujući njihovim glasovima pobjedu u ovogodišnjem takmičenju Jäger Music Night 2013 odnio je bend Floridus. Sva tri benda su predstavila svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića koje su im podijelile ljubazne Jägerette. Dok su se listići prebrojavali, nastupili su specijalni gosti ovogodišnjeg finala – poznati rock bend Negativ.

Cinemas Sloga Club

Mehmeda Spahe 20

033 218-811

Publiku su još jednom oduševili izvedbom pjesama sa svog posljednjeg albuma „Spusti me na zemlju“, ali i dobro poznatih hitova kao što su „Zbunjena“, „Ja bih te sanjala“...

Nakon što je prebrojavanje završeno, proglašen je i pobjednik programa Jäger Music Night 2013.

Bend Floridus osvojio je snimanje svog prvog albuma u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa. Ali ni ostala dva benda nisu ostala bez vrijednih nagrada – bendovi Jah Balebaroshi i Funhouse osvojili su novčane bonove  za muzičku opremu po njihovom izboru.

Podsjećamo, ovogodišnji Jäger Music Night održan je po peti put, a bend Floridus pridružio se bendovima Berette, Siledžije, Polaroid Trip i Karma Guru koji su u proteklim takmičenjima odnijeli pobjedu. Svi ovi bandovi, kao i ovogodišnji finalisti, te najbolji nenagrađeni bendovi iz prethodnih godina preko ovog takmičenja ušli su u službeni internacionalni izbor bendova koje Mast-Jägermeister SE uzima u obzir prilikom odabira učesnika na čuvenim muzičkim događajima koje organizuju.

Organizator je otkrio i kako je ovo bila posljednja sezona Jäger Music Nighta u ovom obliku. Međutim, i naredne godine program se nastavlja, a najavljena su i iznenađenja koja će biti poznata u 2014. godini.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.