x

veoma realna mogućnost

Bentley razmišlja o SUV-u većem od Bentayge

Kompanija Bentley zna gdje može zaraditi novac, a to je definitivno SUV segment. Zbog toga bi SUV Bentayga mogao dobiti većeg brata.

U nedavnom intervjuu za magazin Autocar član Bentleyjeve uprave Werner Tietz je rekao da kompanija razmišlja o razvoju većeg SUV-a koje bi svoje mjesto zauzeo iznad modela Bentayga. Ako dobije “zeleno svjetlo”, ovaj model bi uglavnom bio namijenjen kineskom tržištu i SAD-u gdje kompanija vidi ogroman potencijal za njega. Špekulisalo se i o manjem crossoveru, ali su iz Bentleyja odbacili takvu mogućnost rekavši da su fokusirani na veća vozila.

Veći SUV ne bi bio jedini novi model u narednom periodu jer bi se mogao pojaviti i novi grand tourer, koji bi morao privući nove kupce, a ne samo privući postojeću klijentelu. Taj model bi bio prozicioniran drugačije u odnosu na Continental GT. Tietz vjeruje da Bentley ima ono što je potrebno da proizvede sportski automobil koji se pritiskom na dugme pretvara u luksuzni, profinjeni automobil.

Kada je rije o elektrifikaciji, na putu su plug-in hibridi jer tehnologija za potpuno električne automobile još nije spremna.

Bentley će u junu otkriti neke detalje o svojim budućim planovima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.