x

posljednje zbogom

Beograd se oprostio od Mateja: Nenad krenuo u Split da sahrani sina!

Sanduk sa tijelom Mateja Periša iznet je iz Crkve svetog Ante u Beogradu. U Splitu neće biti organizovan oproštaj od Mateja, a sahrana će biti organizovana u krugu porodice i prijatelja, rekao je ranije Matejev otac, Nenad Periš.

Okupljenima se obratio i patrijarh srpski Porfirije:

- Hrist gospod da oprosti svakom pokojnom, u ovom slučaju Mateju. Vaskrsenje Hristovo nam otkriva istinu da život svakog od nas ima smisla ako je vječan. Tek kada nam neko blizak ode mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života.


Foto: Telegraf

- Sve u našem životu je moglo da se desi, ali i nije moral, mogli smo da se vidimo sa našim prijateljem danas, ono što ne možemo da planiramo, to je da ćemo otići sa ovog svijeta, Matej po logici sestre, majke, porodice trebalo je da bude danas sa nama.


Tijelo Mateja Periša dopremljeno je oko 14 sati u portu crkve Svetog Ante u Beogradu gdje se za pokoj njegove duše održala misa, a potom i ispraćaj za Split gdje će biti sahranjen. Ispred crkve je bio okupljen veći broj Beograđana koji su došli da odaju počast mladom Splićaninu koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, preminuo u Beogradu. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, Periš se kobne noći utopio u ledenoj Savi, a njegovo tijelo pronađeno je tek prekjuče, gotovo pet mjeseci kasnije, u Dunavu, kod Ade Huje.

.

.

.

..

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.